Premi Alex Seglers

El passat dia 1 d’octubre, els salesians cooperadors del Centre de Sabadell rebem una gran alegria, ja que la nostra “Associació Juvenil Esquitx” va rebre el premi commemoratiu Alex Seglers. Aquest premi està dirigit a entitats o persones que contribueixen amb les seves activitats, a promocionar els valors de la convivència en la societat. Aquest any ho han concedit al pare caputxí  Joan Botam, doctor en Teologia, director del Col·legi de Filosofia i Teologia dels caputxins amb la docència especialitzada en Teologia Dogmàtica, Teologia Espiritual i Història de la Literatura Catalana. I a la Associació Juvenil Esquitx, és una associació, nascuda fa 25 anys, sense ànim de lucre dedicada a l’educació en el temps lliure i a l’acció social, que treballa de manera desinteressada i amb compromís, per als infants i joves mes necessitats, dels barris de Ca Rull, Cifuentes i Merinals, de la ciutat de Sabadell. El seu lema Creix, Aprèn i Diverteix-te, el seu repte: educar en uns valors i unes actituds que facin possible que els infants i joves, aconsegueixin aquest lema.

premi Alex Seglers

Àlex Seglers era professor del Departament de Dret Públic i Ciències Històric-jurídiques de la UAB i coordinador de l’àrea de Dret Eclesiàstic. Va dedicar a aquest àmbit d’estudi la seva tasca docent i investigadora.
Es va doctorar en Dret a la UAB amb la tesi doctoral “Llibertat religiosa i Estat autonòmic”, I va realitzar una estada a la Saint Paul University (Canadà) per investigar el multiculturalisme canadenc, i una altra a la Université Paris-Sud XI (França) per estudiar el paper de les confessions religioses en el procés de construcció de la Unió Europea.
Organitzador de diverses trobades i congressos sobre temes relacionats amb la llibertat religiosa i el dret eclesiàstic, amb la participació tant d’experts i acadèmics com de grups religiosos, com les jornades “Llibertat religiosa i ciutadania musulmana”, organitzades el 2010. Seglers, va ser també l’autor de set monografies (entre elles, Autogovern i fet religiós (2000) i La immigració a Catalunya explicada als joves (2001) i de més d’una cinquantena de treballs publicats en diferents revistes científiques.
Persona apassionada, vital i molt activa, va ser també assessor jurídic de la Secretaria d’Assumptes Religiosos de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Barcelona, de la Fundació per al Desenvolupament Humà, del Consell Islàmic Cultural de Catalunya i de l’Associació Sociocultural Ibn Batuta i col·laborador del Forumliberas.com i amb @I-Cristians.
Alex Seglers moria el 24 d’agost del 2010 a l’edat de 40 anys. Amb aquest premi es vol commemorar la seva figura i la seva obra que malgrat deixar-nos molt jove, va tenir una vida molt fructífera.
premi Alex Seglers (grup)

Els Salesians Cooperadors del Centre local de Sabadell, manifestem la nostra alegria per aquest premi concedit a una obra tutelada per nosaltres i els desitgem molts anys d’èxit. Per a més informació consultar: sabadell.cat/noticies, uab.cat, wiquipedia.org/parebotam i esplaiesquitx.org.

 

Pepe Agudo