Dijous, 12 de desembre 2002

Advent

Cant: De noche iremos

denoche

Introducció

Estem en Advent, temps d’espera, temps de preparació, temps d’esperança, … visquem-lo amb joia i acolliment, Jesús mateix ens ho demana.  Avui llegirem una carta que bé ens podria haver enviat el mateix Jesús de Natzaret. Una carta d’esperança, d’anunci, planera i pregona al mateix temps. Ens diu que arriba, que es fa present entre nosaltres!. El mateix Jesús de Natzaret que valora la fidelitat de les persones a la missió que tenen encomanada, com ben explica sobre Joan Baptista.

Lectura: Carta del Bon Jesús”, El Salmista #167

Benvolguts amics:Després d’un dia de pluja i de tempesta, quina sensació veure com els núvols s’esvaeixen i brilla un raig de sol! I si la pluja ens ha sorprès fora de casa i no trobem aixopluc, quina joia experimentem quan, tot mirant el cel, veiem que s’obre!

Quantes vegades, en situacions adverses de la vida, no desitgem que s’obri el cel i que una llum il·lumini els nostres problemes i les nostres situacions no resoltes! Com esperem que aquesta llum brilli més fortament i les ombres es dissipin! Doncs, us escric perquè vull fer-vos una visita i quan vingui a casa vostra us voldria dur la llum que resolgui el vostre problema laboral, el vostre neguit econòmic, els maldecaps del tràfec diari, la vida de parella que no acaba de funcionar, l’acompanyament d’aquell fill que viu d’una manera tancada i que no comenta els seus problemes. M’agradaria portar esperança a la vostra malaltia, esquinçar la solitud que us embolcalla.

M’esperareu?

Silenci curt

Cant: Nada te turbe

nadateturbe
Evangeli: Mt 11, 7-15. No hi ha ningú més gran que Joan Baptista
Mentre ells se n’anaven, Jesús es posà a parlar de Joan a les multituds:    -Què heu sortit a contemplar al desert? ¿Una canya sacsejada pel vent? Doncs què hi heu sortit a veure? ¿Un home vestit refinadament? Els qui porten vestits refinats viuen als palaus dels reis! Doncs què hi heu sortit a veure? ¿Un profeta? Sí, us ho asseguro, i més que un profeta. És aquell de qui diu l’Escriptura: Jo envio davant teu el meu missatger perquè et prepari el camí. Us ho asseguro: entre els nascuts de dona no n’hi ha hagut cap de més gran que Joan Baptista; però el més petit en el Regne del cel és més gran que ell.  Des de Joan Baptista fins ara, el Regne del cel sofreix violència, i gent violenta se’n vol apoderar. Tots els profetes i la Llei han profetitzat fins que ha arribat Joan. I ni que no ho volguéssiu creure, ell és Elies, el qui havia de venir. Qui tingui orelles, que escolti.

Silenci llarg

Pregàries espontànies

Pare Nostre

Cant: El Senyor és la meva força

elseny