Pregària 7: Sant Francesc de Sales

Dijous, 23 de gener 2003

Sant Francesc de Sales

Introducció

Amb aquesta pregària volem celebrar la festivitat de Sant Francesc de Sales (1567-1622). Quan Don Bosco va ser ordenat sacerdot es va fer uns grans propòsits, que es poden resumir en:

  • ocupar rigorosament el temps
  • patir, treballar, humiliar-se en tot i sempre, quan es tracti de salvar ànimes
  • la caritat i la dolcesa de Sant Francesc de Sales seran la meva norma

I quan va donar forma a la Societat, Don Bosco va triar el nom de Salesians. Volia que la vida i les virtuts de St Francesc de Sales impregnessin els joves que l’havien d’acompanyar en l’aventura de la nova Societat.

Cant: Bleibet hier….

 bleibethier

Lectura: El espíritu de San Francisco de Sales”, textos extrets dels seus escrits

No esperes con miedo las alteraciones y más alteraciones de esta vida; más bien enfréntalas con la firme esperanza de que, cuando surjan, Dios, cuya criatura eres tú, te librará de ellas. (…) Sólo confía en Él y Él continuará conduciéndote seguramente a través de todo. Donde no puedas caminar, El te cargará en los brazos. No te preocupes por lo que pueda ocurrir mañana; el mismo Padre eterno que cuida de ti hoy, se encargará de ti mañana y todos los días. Te protegerá del sufrimiento, o te dará la fuerza infalible para suportarlo. (…) Anímate y transforma los problemas en materia para tu progreso y madurez. (…) Piensa muchas veces en Nuestro Señor, pues Él te ayudará a soportar tus problemas. Sólo acordándote de que tienes tal amigo, todos ellos serán incapaces de conmoverte. Hazlo todo con calma y en paz. Realiza cuánto puedas, hazlo tan bien como seas capaz. (…) No pierdas tu paz interior por nada, aún si todo tu mundo parece venirse abajo. Si te das cuenta que te alejaste de la protección de Dios, conduce tu corazón de vuelta a Él tranquila y simplemente. (…) Haz todas las cosas en nombre de Dios y lo harás todo bien. Ya comas o bebas, trabajes o descanses, ganarás mucho a los ojos de Dios, al hacer todas esas cosas como Él quiere que sean hechas. (…) Acontezca lo que sea, no te desanimes; asegúrate firmemente en Dios, mantente en paz, con confianza en su amor eterno por ti.

[Font: La vida de San Francisco de Sales, en

Silenci curt

 Cant: La ténèbre n’est point ténèbre

 latenebre
Evangeli: Mc 3, 13-19. Jesús crida els qui va voler perquè estiguessin amb ell
Mentre ells se n’anaven, Jesús es posà a parlar de Joan a les multituds:    -Què heu sortit a contemplar al desert? ¿Una canya sacsejada pel vent? Doncs què hi heu sortit a veure? ¿Un home vestit refinadament? Els qui porten vestits refinats viuen als palaus dels reis! Doncs què hi heu sortit a veure? ¿Un profeta? Sí, us ho asseguro, i més que un profeta. És aquell de qui diu l’Escriptura: Jo envio davant teu el meu missatger perquè et prepari el camí. Us ho asseguro: entre els nascuts de dona no n’hi ha hagut cap de més gran que Joan Baptista; però el més petit en el Regne del cel és més gran que ell. Des de Joan Baptista fins ara, el Regne del cel sofreix violència, i gent violenta se’n vol apoderar. Tots els profetes i la Llei han profetitzat fins que ha arribat Joan. I ni que no ho volguéssiu creure, ell és Elies, el qui havia de venir. Qui tingui orelles, que escolti.

Silenci llarg

Pregàries espontànies

Pare Nostre

Cant: El Senyor és la meva força

 elseny