Afegir una entrada

Per fer una entrada nova al bloc, cal seleccionar l’opció Entrades | afegeix al menú de l’esquerra, o a l’opció superior, a la barra de navegació horitzontal del bloc.

blog_005

Títol, contingut i categoria

Qualsevol entrada que es faci ha de tenir:

Titol: És el nom de l’entrada i servirà per fer els enllaços a l’entrada i permetre-hi l’accés.

Contingut: És el text, imatges, vídeos o altres materials que es vulguin publicar en el bloc.

Categories: Permeten classificar les entrades segons diferents criteris, faciliten la navegació pel bloc i l’accés a les entrades: trobar els articles del bloc.

blog_006

Diferents tipus de continguts

En una entrada del blog podem posar diferents tipus de continguts: Arxius (PDF / ODT / DOC…) Imatges i vídeos.

Inserir una Imatge

Inserir un vídeo

Enllaçar amb un document

Les categories

Per fer un ús més eficient del potencial de blog, cal que cada article tingui ben assignades les categories, d’aquesta manera de manera automàtica se li assignaran uns espais i una millor localització del nostre article al web.

Com fer servir les categories

Dynamic Content Gallery

Un dels elements més atractius i que més destaquen al portal del nostre web és el Dynamic Content Gallery, aquesta funció té unes prescripcions determinades per tal de que funcioni correctament i mantingui l’aspecte suggerent del nostre web.

Dynamic Content Gallery

La imatge destacada

Un dels aspectes gràfics més interessants del nostre web, és que totes les entrades poden anar acompanyades d’una imatge, relacionada amb la informació de l’entrada. Això és molt senzill d’aconseguir i mantenir-ho fa que el nostre web tingui un aspecte amigable.

Definir la imatge destacada d’una entrada

 Desar una entrada:

Les entrades en un bloc poden estar en tres estats diferents:

  • Esborrany
  • Pendent de revisió
  • Publicada

L’estat Esborrany:  el farem servir quan una entrada no està enllestida, encara s’està escrivint text, inserint imatges, ….

L’estat pendent de revisió: es reserva per a entrades que es consideren acabades, però que els hi falta la verificació, correcció del text per part de l’administrador del web, …

L’estat Publicada: Són les entrades que ja estan acabades i que són visibles des del blog per a qualsevol navegant d’internet.

Es pot canviar, en qualsevol moment l’estat d’una entrada, d’aquesta manera si es localitza un error en una entrada publicada es pot passar a esborrany o a pendent de revisió, el que implicarà que es deixi de veure al bloc.

blog_012

Dos situacions:

Hem fet feina, però encara no hem acabat: desarem el nostre treball amb el botó de Desa l’esborrany per continuar amb l’edició de l’entrada més endavant.

Ja hem acabat, preparat per publica: Clicareu el botó Envia per a revisió. Per tal que l’administrador pugui fer la última verificació i publiqui l’entrada.

Per tal d’agilitzar el procés cal que envieu un correu a l’administrador del web, per tal que entri el més aviat possible al blog i validi la vostra entrada.